[vc_row][vc_column][vc_column_text]De ce am nevoie de un retratament endodontic?
Medicina nu este o știință exactă, așadar există mereu posibilitatea ca un tratament să nu evolueze corespunzător. În situațiile în care rezultatul obținut nu este cel dorit poate fi necesară realizare unor intervenții suplimentare.
Principalele cauze ale unui insucces endodontic sunt:
- Canalele înguste și curbe care nu au fost tratate în cadrul tratamentului anterior.
- Anatomia endodontică complexă care nu a fost descoperită în cadrul tratamentului endodontic anterior
- Restaurări coronare necorespunzătoare care au permis contaminarea interiorului dintelui. Saliva conține foarte multe bacterii așadar dacă aceasta pătrunde în interiorul dintelui, bacteriile vor avansa prin rădăcină către osul adiacent dintelui și vor provoca o infecție.
- Cariile noi formate în jurul restaurărilor coronare (plombei) amplasate anterior.
- Fractura unei restaurării coronare (plombe)
- Fractura dentară
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”137,138″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ce presupune un retratament?
Pentru început medicul endodont va discuta cu dumneavoastră opțiunile pe care le aveți. În situația în care veți alege să retratați dintele, acesta trebuie reaccesat. Se va face o nouă cavitatea de acces iar apoi se va îndepărta materialul de sigilare introdus anterior in dinte. În multe situații terapia poate fi una foarte complexă care să presupună suplimentar îndepărtarea unor coroane dentare artificiale, îndepărtare unor pivoți intraradiculari sau chiar îndepărtarea unor instrumente fracturate.
După ce a îndepărtat în totalitatea materialul amplasat anterior în interiorul dintelui, endodontul va folosi microscopul operator pentru a analiza cu atenție spațiul intraradicular. Este foarte important să fie căutată și înțeleasă cauza eșecului tratamentului inițial.
Odată ce dintele a fost din nou curățat și dezinfectat, canalele vor fi resigilate iar dintele trebuie apoi să fie restaurat definitiv.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”140,141,142″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Cât costă un retratament endodontic?
Costul este direct proporțional cu complexitatea cazului. Comparativ cu un tratament endodontic retratamentul endodontic va fi mereu mai dificil. În cazul unei reintervenții, medicul va trebui să parcurgă mai multe etape pentru a putea atinge rezultatul dorit iar astfel timpul de tratament crește. Fiind necesare manopere suplimentare ce durează un timp îndelungat costul unei astfel de intervenții este de regulă mai mare decât costul unui tratament endodontic simplu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”146″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Care sunt alternativele retratamentului endodontic?
În situația în care retratamentul endodontic non-chirurgical nu reprezintă o opțiune se poate lua în considerare retratamentul chirurgical. În anumite situații se pot recomanda chiar ambele variante pentru a putea salva dintele.
Cu toate că medicul endodont va face tot ce este posibili pentru a vă salva dintele, acest lucru nu este mereu posibil iar uneori singura alternativa o reprezintă extracția dentară.
Indiferent de cât de eficientă este înlocuirea unui dinte, nimic nu se va compara cu un dinte natural. Deja ați investit odată în salvare dintelui, un retratament poate fi investiția care vă va permite păstrarea acestuia pentru întreaga viață.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”148,149,150″][/vc_column][/vc_row]