[vc_row][vc_column][vc_column_text]Endodontul
Un endodont este un dentist care este specializat în salvarea dinților naturali. Endodontul devine un medic specialist după ce urmează un program de specializare post-universitar acreditat. Medicul endodont realizează zilnic tratamente endodontice inclusiv intervenții endodontice chirurgicale.
Ca urmare a specializării pe care a urmat-o, medicul endodont acesta este foarte priceput în determinarea cu exactitate a originii durerilor oro-faciele, îndeosebi în acele cazuri unde stabilirea diagnosticului este o sarcină dificilă. De asemenea endodontul este un expert in ceea ce privește alinarea durerilor dentare și tratarea traumatismelor dentare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”73″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De ce ați alege un endodont?
În momentul în care medicul dumneavoastră va decide să vă trimită către un medic endodont, principala sa preocupare va fi îmbunătățirea stării dumneavoastră de sănătate. Endodontul este unul dintre partenerii de încredere ai medicului dumneavoastră și nu este cu nimic diferit față de alți specialiști din alte domenii precum ortodonția sau chirurgia dentară. Echipa medicală care lucrează în interesul dumneavoastră vă va ajuta să scăpați de orice problemă dureroasă astfel încât să puteți zâmbi din nou.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”77″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Care este diferenta intre un medic dentist si un endodont ?
Orice medic dentist, inclusiv medicul dumneavoastră stomatolog a studiat endodonția în facultate, drept urmare, acesta poate realiza alături de multe alte manopere și tratamente endodontice. Cu toate acestea, varianta unei trimiteri către medicul specialist este cea mai potrivită.
Când medicul dentist vă va trimite către un medic endodont, acesta va lua în considerare anumiți factori precum: complexitatea cazului, nevoile pacientului dar și nivelul de cunoștințe endodontice pe care le deține. În timp ce un medic stomatolog va realiza probabil între 2 și 3 tratamente endodontice pe săptămână un medic endodont realizează în medie 15 astfel de intervenții într-o singură săptămână.
Având o practică limitată la endodonție medicul endodont stăpânește foarte bine această ramură a stomatologiei. Pentru a putea furniza servicii de înaltă calitate endodontul are în cabinetul său toate dotările moderne necesare, precum: radiologie dentară, microscop endodontic, micromotor endodontic, generatoare piezoelectric, apex-locator ș.a.m.d. Aparatura modernă împreună cu cunoștințele mereu actualizate îi permit acestuia să vă trateze dinții într-o manieră rapidă, predictibilă și nedureroasă.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”78″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Cum se desfasoara o sedinta de tratament ?
Tratamentul endodontic modern, este un tratament de rutină care de regulă se finalizează în una sau două ședințe, în funcție de complexitatea cazului. O Ședință de tratament este deosebit de confortabilă și plăcută.
Pentru început se va realiza o consultație în cadrul căreia medicul endodont va testa dintele pentru a înțelege problema și pentru a confirma necesitatea terapiei. Odată stabilită nevoia unui tratament vă va fi administrat un anestezic local pentru ca dumneavoastră să nu simțiți nici o neplăcere pe parcursul intervenției. Sistemul de digă, care reprezintă o bucată de cauciuc fixată cu ajutorul unei cleme, va fi poziționat pe dinte pentru a-l a putea izola și proteja. Medicul va localiza canalele radiculare din interiorul dintelui cu ajutorul microscopului operator, va îndepărta țesutul pulpar inflamat sau contaminat iar apoi va conforma și va dezinfecta interiorul rădăcinilor. La final canalele radiculare vor fi sigilate pentru a preveni recontaminarea cu bacterii.
Post-tratamente este posibil să simțiți o ușoară sensibilitate la nivelul dintelui în cauză sau la nivelul întregii regiuni. În cazul apariției unor senzații neplăcute medicul endodont vă va prescrie o serie de antiinflamatoare și analgezice pentru alinarea acestor simptome temporare.
Odată ce tratamentul endodontic a fost finalizat este foarte important să fie efectuată și o restaurare coronară definitivă. Aceasta este singura metodă prin care succesul pe termen lung poate fi asigurat.
Sănătatea dintelui în timp se păstrează prin menținerea unei igiene orale adecvate și prin participarea la reevaluările periodice. Medicul endodont va reexamina periodic dintele pentru a se asigura că problemele au fost îndepărtate definitiv. Un dinte tratat endodontic corect și resturat corespunzător poate avea o perioadă de viață la fel de îndelungată precum un dinte natural.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”79″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De ce aș avea nevoie de un tratament endodontic?
Termenul ”endodonție” provine din limba greacă, și este format prin alăturarea a două cuvinte ”endo” (înăuntru) și ”odont”(dinte), așadar endodonția se ocupă cu tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui, mai exact cu afecțiunile pulpei. Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară se inflamează sau se infectează. Cele mai frecvente cauze ale inflamației sau infecției sunt: cariile profunde, obturațiile coronare (plombele) necorespunzătoare sau traumatismele dentare. În situațiile în care nu se va interveni în timp util pulpa dentară se va necroza; țesutul pulpar mort se va infecta iar bacteriile prezente la nivelul acestuia vor putea avansa către os determinând în timp distrugerea acestuia sau chiar formarea unor abcese.
Prin realizarea unui tratament endodontic corect veți evita extracția dentară. Veți mânca în continuare alimentele preferate și vă veți mențineți zâmbetul frumos și natural.
Ține-ți minte, nu există termen de comparați cu un dinte natural, nici o variantă nu va fi la fel de bună precum cea oferită de natură.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”80″][/vc_column][/vc_row]