Durerea

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Durere permanentă

Simptome Posibile Cauze Ce este de făcut
 
Durere permanentă ce se intensifică în momentul în care mestecați. Imposibilitatea atingerii dintelui în cauză. Cel mai probabil sursa durerilor este reprezentată de o infecție osoasă. Trebuie să vă prezentați în regim de urgență în cabinetul unui medic endodont pentru a putea începe tratamentul de canal.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sensibilitate ce apare când mușcați.

Simptome Posibile Cauze Ce este de făcut
Durere ascuțită care apare atunci când mestecați. Această durere poate apărea în mai multe situații: o leziune carioasă, o restaurare coronară necorespunzătoare sau o fractură dentară Trebuie să vă prezentați în regim de urgență în cabinetul de medicină dentară. Este posibil ca neplăcerile pe care le simțiți să fie cauzate de o afecțiune pulpară.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sensibilitate la rece sau la cald

Simptome Posibile Cauze Ce e de făcut
Sensibilitate temporară provocată de stimuli reci sau calzi Dacă sensibilitatea apare după consumul unor alimente prea reci sau prea calde iar deranjul persistă doar pentru câteva momente cel mai probabil dintele nu va avea anevoie de un tratament endodontic. Sensibilitatea poate fi cauzată de: leziuni carioase, restaurări necorespunzătoare sau poate să apară în urma retracției gingiilor. Într-o primă fază puteți încerca să folosiți paste de dinți recomandate pentru dinți sensibili. Aceasta este însă o soluție temporară pe care o veți putea întrebuința pentru câteva zile până când veți reuși să vă programați pentru o consultație la medicul endodont.
Sensibilitate  provocată de stimuli reci sau calzi ce apare după inițierea tratamentului În cazul unui tratament ce se desfășoară în două sau mai multe ședințe este posibil ca între ședințele de tratament să apară neplăceri provocate de stimuli reci sau calzi. Deranjul va fi de scurtă durată și va dispărea în câteva secunde de la declanșare. După încheierea tratamentului orice sensibilitate la rece sau la cald trebuie să dispară complet. Persistența neplăcerilor poate indica existența unor complicații.
Sensibilitate persistentă provocată de stimuli reci sau calzi Durerile, de cele mai multe ori, sunt provocate de o leziune carioasă profundă. Acest tip de durere apare doar în cazul unei afecțiuni pulpare. Dacă vă aflați în această situație trebuie să vă prezentați în regim de urgență în cabinetul unui medic endodont.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]