Endodonția Chirurgicală

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De ce am nevoie de endodonție chirurgicală?

Endodonția chirurgicală ar putea fi ultima dumneavoastră șansă de a vă salva dintele.

Endodonția chirurgicală poate fi utilă în cadrul etapei de diagnostic. În situația în care aveți simptome persistente, însă radiologic nu poate fi depistată nici o neregulă, se poate lua în discuție existența unei fracturi dentare sau a unui canal ce nu a putu fi găsit în cadrul tratamentului inițial. În astfel de situații, medicul endodont, va putea examina chirurgical rădăcina dintelui pentru a depista problemele.

Câteodată calcificarea canalelor face tratamentul imposibil. Canalele foarte înguste nu pot fi tratate prin tehnici convenționale. Dacă dintele dumneavoastră este complet calcificat, medicul endodont, poate propune ca alternativă terapeutică o intervenție chirurgicală prin care se va curăța și sigila porțiunea terminală a rădăcinii.

În situația în care un dinte a beneficiat în trecut de mai multe retratamente endodontice, iar acestea nu au funcționat, endodonția chirurgicală poate reprezenta varianta salvatoare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”170″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ce este apicoectomia?

În cadrul acestei proceduri, medicul endodont, va secționa gingia în dreptul dintelui pentru a expune țesutul osos care circumscrie infecția.

Împreună cu infecția, se va îndepărta și porțiunea terminală a rădăcinii. Vârful rădăcinii va fi apoi sigilat cu ajutorul unui material special. Gingia se va repoziționa și se va sutura corespunzător pentru a permite o vindecare cât mai rapidă a țesuturilor moi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”171,172″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Este Endodonția Chirurgicală Dureroasă?

Anestezicele locale utilizate vor face ca întreaga procedură să fie una cât mai confortabilă. Cu toate acestea, post-intervenție, veți simți un ușor disconfort iar acesta va fi însoțit de o ușoară inflamație. Această evoluție este una complet normală după un tratament chirurgical.

Medicul endodont vă va prescrie medicația necesară pentru a elimina orice senzație neplăcută.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]La ce mă pot aștepta după o intervenție endodontică chirurgicală

Majoritara pacienților își pot relua activitățile cotidiene începând din următoarea zi post-intervenție. Medicul endodont vă va oferi toate informațiile cu privire la timpul de recuperare necesar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”173″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Care Sunt Alternativele Unei Intervenții Endodontice Chirurgicale

Din nefericire, în majoritatea situațiilor, singura alternativă a terapiei endodontice chirurgicale este extracția dentară. Ulterior, pentru a se putea asigura în continuare funcționalitatea corespunzătoare a zonei în cauză, dintele absent va trebui înlocuit; fie prin intermediul unui implant dentar fie prin intermediul unei lucrări protetice.

Indiferent de cât de performante sunt noile variante de înlocuire a dinților naturali, niciodată o opțiune artificială nu se va putea compara cu cea biologică.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]