Indicații Post-Operatorii

[vc_row][vc_column][vc_column_text]La ce trebuie să mă aștept după un tratament endodontic?

Interiorul dintelui dumneavoastră a fost complet dezinfectat iar bacteriile care au cauzat problema au fost în mare parte eliminate.

E normal ca dintele să fie acum un pic sensibil, această sensibilitate se poate menține până la 7 zile post-intervenție. Ca urmare a menținerii gurii deschise pentru un interval de timp îndelungat puteți sesiza și o ușoare sensibilitate la nivelul articulației, mai ales atunci când mestecați. Toate aceste simptome au caracter tranzitoriu iar medicul vă va prescrie o serie de analgezice și antiinflamatoare pentru eliminarea senzațiilor neplăcute.

Veți continua să percepeți dintele ca fiind ușor diferit față de dinții vecini pentru o perioadă mai îndelungată de timp, această evoluție este una normală însă nu trebuie să fie acompaniată de durere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Indicații cheie

  • Vă rugăm să nu mâncați decât după ce efectul anesteziei a trecut pentru a evita astfel lezarea accidentală a părților moi.
  • În cazul în care reconstituirea coronară efectuată are caracter provizoriu vă rugăm să nu mâncați timp de o oră post-tratament pentru a permite materialului să se întărească
  • Vă rugăm să ne contactați telefonic în următoarele situații: dacă durerea devine severa, dacă sesizați că regiunea din vecinătatea tratamentului (din interiorul sau din exteriorul cavității orale) s-a umflat , dacă apare febra sau dacă senzația de disconfort nu este alinată de medicație.
  • Până în momentul finalizării restaurării coronare (plombei) vă vom ruga să evitați masticația exagerată pe dintele tratat întrucât există riscul fracturii pereților dentari.
  • Locul unde a fost realizată anestezia, respectiv țesuturile moi din vecinătatea dintelui, pot fi dureroase sau sensibile în urma tratamentului.
  • Mențineți o igienă orală normală, fără a evita dintele tratat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Aveți Grijă De Dintele Tratat

Tratamentul endodontic este doar un prim pas în reabilitarea completă a dintelui dumneavoastră. O restaurare coronară adecvată întregește efortul depus de către medicul endodont și vă va permite să vă păstrați dintele pentru mulți ani de acum înainte.

Vă recomandăm ca intervalul de timp scurs între realizarea tratamentului endodontic și efectuarea reconstituirii coronare să nu depășească 10 zile. Nerealizarea restaurări coronare la timp poate compromite tratamentul endodontic recent încheiat  iar pentru o remediere a situației va fi necesar retratamentul, tratamentul chirurgical sau chiar extracția.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ce îmi rezervă viitorul?

Vă felicit pentru decizia de a vă trata dintele! Prin salvarea acestuia ați făcut un pas foarte important în ceea ce privește îmbunătățirea stării dumneavoastră de sănătate orală.

Beneficiind de o restaurare coronară adecvată aveți posibilitatea de a vă păstra dintele pentru tot restul vieții; tot ce trebuie să faceți este să mențineți o igienă orală corespunzătoare și să reveniți periodic la controalele medicale.

Există situații în care un dinte tratat endodontic nu evoluează potrivit, infecția osoasă nu se vindecă iar dintele rămâne dureros. În acest caz de cele mai multe ori o nouă intervenție endodontică poate remedia problema[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]